Regisztráció / Belépés diákoknak class="head_mail" href="mailto:uh!pont!sletsohegelloc!kukac!letoh!pont!klk">uh!pont!sletsohegelloc!kukac!letoh!pont!klk4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
FőoldalHírekIrány a természet!

Irány a természet!

2020. augusztus 4. Írta: Vágó Mercédesz

Számos népszerű kirándulóhelyet rejt a Debrecen környéki Erdőspuszták világa.

Irány a természet!

Érdemes ellátogatni a Bánki pihenőcentrumba, ahol az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum várja a túrázókat. A pihenőcentrum központi épületében többek között kiállítás látható az Erdőspuszták élővilágáról, a táj népének életmódjáról és a jellemző használati tárgyakról. A Bánki pihenőcentrum, mint oktatási központ legfontosabb eleme az Arborétum. A 15 hektáros fűvészkert elsősorban fagyűjteményből, lombos, fenyő- és cserjefélékből áll, 1978-as kialakításakor 1200 fenyő, lomb és cserje csemetéjét ültették el. Az arborétumot 1989-ben valósították meg, amely a közép-európai flóraterület 16 flóratartományának bemutatóhelye. Az Arborétum védett környezetének köszönhetően nemcsak gondosan ápolt változatos növényzet, hanem gazdag rovar- és madárvilággal, kisebb gerinces állatokkal, emlősökkel, kétéltűekkel is találkozhatunk.

Az Arborétum területén megismerhetjük az Év fáit, de fából készült játszótér, kilátó és a környezetbe jól illeszkedő szabadtéri foglalkoztatóház is várja az érdeklődőket. A vákáncsos kunyhó, valamint az abban található használati tárgyak segítségével bepillantást nyerhetünk a debreceni erdőtelepítők életmódjába is.

A közelben számos más látnivaló is van, például az egykori Fancsika román stílusú, kőalapozású templomának romjai, a Fancsikai Kilátó, és a fancsikai tavak. A pihenőcentrumtól mindössze 800 méterre halad el az Alföldi Kéktúra útvonala. Valamivel távolabb, körülbelül 17 kilométerre található a Hármashegyi kilátó, a Hármashegyi-tó, és bejárhatjuk a Hármashegyi Felfedező Tanösvényt is.

Forrás és további információk:

www.nyirerdo.hu

www.termeszetjaro.hu

© 2021 Minden jog fenntartva! Üzemeltető cég:  KLK Hotel Zrt. 4028-Debrecen, Kassai u. 26.
készítette:WebDeb.hu