College Hostels oldalak
College Hostels Auguszta HostelCampus HostelsWest Hostels

Jubileumi Virágkarnevál

Írta: Vágó Mercédesz
Minden eddiginél különlegesebb programok várhatók az augusztus 14-én induló Karneváli Héten.
Jubileumi Virágkarnevál
A Debreceni Virágkarnevál hazánk egyik legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye, melyet 50. alkalommal szerveznek meg ebben az évben. Augusztus 20-án hagyományosan legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő és száraz virág felhasználásával készített, egyedülálló virágkompozíciók haladnak végig Debrecen utcáin. A menetben hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok, zászlóforgatók és fúvószenekarok is bemutatkoznak.
A pompás karneváli felvonuláshoz minden évben kulturális programokban bővelkedő Karneváli Hét kapcsolódik. A Nagyerdőn Cseh Sörkert és a Galiba Gyermekfesztivál rendezvényei, a belvárosban egy Tündérkert, míg a Debreceni Egyetem főépületénél pedig monumentális épületvetítés várja az érdeklődőket. A Karneváli Hét keretében fellép többek között Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, Caramel, a Kerekes Band, valamint a Budapest Bár a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.
Augusztus 16-án, Debrecen belvárosában a Klasszikusok éjszakáján Bach, Vivaldi, Hӓndel és Mozart művei mellett felcsendül a Carmina Burana Miklósa Erika, Haja Zsolt, Szerekován János, a Talamba Ütőegyüttes, Kodály Filharmonikusok Debrecen, Kodály Kórus Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara és a Lautitia Kóruscsalád közreműködésében.
Augusztus 20-án este 7-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban Magyarország legnagyobb arénashowja, amely immár hatodik alkalommal koronázza meg a karneváli eseményeket. A Karneváléjen kétezer fellépő és 15 népszerű előadóművész szórakoztatja a közönséget, ott lesz ByeAlex, Lovasi András, Szekeres András a Junkiesból, Falusi Mariann, a Karaván Familia, Pál Dénes, Nagy Ervin, Hajdu Steve, Dánielffy Gergő és Nagy Bogi is.
A tavalyi év sikereit látva, augusztus 21-én a karneváli felvonulás ráadásaként újra együtt táncol a város. A karnevál hazai és nemzetközi táncosai haladnak végig a belvároson, hogy együtt ünnepeljék a Debreceni Virágkarnevált. Az esemény újdonság és egyben hagyomány is hiszen az elmúlt 50 évben nagy tömegeket vonzott a belvárosi fényekben haladó esti felvonulás. A karneváli hét és a ráadás-felvonulás eseményeit a Magna Cum Laude-koncertje zárja a Kossuth téren.
 
Forrás és további információk:
http://www.debreceniviragkarneval.hu/
https://www.facebook.com/DebreceniViragkarneval/
 

Akciók, hírek

Jubileumi Virágkarnevál
Minden eddiginél különlegesebb programok várhatók az augusztus 14-én induló Karneváli Héten.
Tematikus városnéző séták
Ismerje meg Debrecen titkait, izgalmas történeteit, megbújó szépségeit!
Nagyerdei Víztorony
Égig érő élmény a Nagyerdei Parkban
Szaunaprogramok
Ellazulás és még több élmény az Aquaticum Szaunavilágban
Dobogós helyen a Kossuth Lajos Kollégiumok
Az Eduline - eduline.hu - készített egy felmérést, hogy melyik Magyarország legjobb, legélhetőbb kollégiuma.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le akciós szálláslehetőségeinkről, híreinkről.

Nincs más dolgod, csak kitölteni az alábbi mezőket és feliratkozni.

Feliratkozom

Elérhetőségek

Útvonal tervezése: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Hívjon minket: +36 (52) 238 500
© 2019 Minden jog fenntartva! Üzemeltető cég: KLK Hotel Zrt. 4028-Debrecen, Kassai u. 26.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...